Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Πως να κάνετε το κόκκινο κραγιόν σας να διαρκέσει

Είμαι σίγουρη ότι πολλές κοπέλες αναρωτιέστε πως να κάνετε τα υπέροχα κόκκινα/ροζ/μπορντό κραγιόν σας να διαρκέσουν καθόλη τη διάρκεια της εξόδου σας. Παρότι εάν το κραγιόν δεν είναι ειδικά φτιαγμένο για να διαρκεί αρκετά, δεν γίνονται θαύματα, υπάρχουν κάποια βήματα που εάν τα ακολουθήσετε σίγουρα θα βοηθήσουν το κραγιόν να παραμείνει στα χείλη σας.

Καταρχήν ξεκινάμε με χείλη απολεπισμένα και ενυδατωμένα.
Μία κρέμα απολέπισης που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι είναι ένα μείγμα ζάχαρης, μελιού και λίγου λαδιού το οποίο μόλις φτιάξετε, το τρίβετε απαλά στα χείλη με μια οδοντόβουρτσα.  Η ζάχαρη θα κάνει την απολέπιση και το λάδι θα ενυδατώσει τα χείλη.

1. Όπως προανέφερα καλύτερο θα ήταν να αγοράσετε ένα κραγιόν που είναι φτιαγμένο για να διαρκεί το χρώμα του. Αυτά τα κραγιόν συνήθως είναι ματ και στην εφαρμογή τους δε γλιστράνε τόσο εύκολα στα χείλη. Το κακό με αυτά τα κραγιόν είναι πως δεν περιέχουν αρκετά ενυδατικά στοιχεία γι'αυτό δεν είναι κατάλληλα για ξηρά χείλη.

2. Χρησιμοποιείστε ένα μολύβι χειλιών στο φυσικό χρώμα των χειλιών σας για να αποτελέσει μια βάση για το κραγιόν που θα ακολουθήσει και να το βοηθήσει να 'κολλήσει' πάνω σε κάτι.

3. Βάλτε το κραγιόν από πάνω. Για κραγιόν με πολύ έντονο χρώμα και που δυσκολέυεστε να τα βάλετε, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα πινελάκι για το περίγραμμα

4. Εφαρμόστε μολύβι χειλιών πάνω από το κραγιόν το οποίο τώρα θα είναι το ίδιο χρώμα με το κραγιόν για να δημιουργήσετε ένα 'φράγμα' για το κραγιόν.

5. Πιέστε με τα δάχτυλά σας το κραγιόν πάνω στα χείλη για 'κολλήσει' το χρώμα πάνω στα χείλη και να δημιουργηθεί ένας 'λεκές' κραγιόν που δε θα φεύγει καθόλου εύκολα.

6. Τέλος χρησιμοποιείστε λίγη πούδρα ή μία σκιά στο χρώμα του κραγιόν ή λίγο ρουζ πάνω στα χείλη για να διατηρήσει το κραγιόν περισσότερο. Ουσιαστικά αυτό θα λειτουργήσει όπως λειτουργεί η πούδρα πάνω στο μεικ-απ, το 'κλειδώνει' πάνω στο δέρμα και το βοηθάει να διαρκέσει περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου