Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

10+ 1 απλές συμβουλές για τη φροντίδα της επιδερμίδας

1. Ελένξτε την λιπαρότητά σας

To σαλικυλικό (salicylic) οξύ βάζει στο στόχο τους αδένες που παράγουν το λάδι της επιδερμίδας. Βρες το σε καθαριστικά προσώπου (cleansers) για να βοηθήσεις τους πόρους να παραμείνουν καθαροί και να αποφύγεις τυχόν "ξεσπάσματα" (= πχ. ξαφνική εμφάνιση σπυριών)


2. Κράτησε την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη

Ενυδάτωνε την κάθε μέρα για να την κάνεις να φαίνεται φρέσκια και απαλή. Προιόντα με πανθενόλη (panthenol) βοηθούν το δέρμα να διατηρείται ενυδατωμένο, για μια δροσερή όψη.


3. Ανανέωσε και αναζωογόνησε

Κάνε απολέπιση με ένα ήπιο προιόν. Αυτό απομακρύνει τα πεθαμένα άνω στρώματα της επιδερμίδας, αποκαλύπτωντας το νέο δέρμα από κάτω.

4. Αντηλιακό με προστασία σε ήλιο και σκιά

Βάζε αντηλιακό με προστασία κάθε μέρα- η ζημιά που προκαλεί ο ήλιος μπορεί να προκύψει εκεί που δεν το περιμένεις. Χρησιμοποίησε προστασία και σε νεφελώδεις μέρες, καθώς οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να περάσουν από τα σύννεφα.


5. Καθημερινή απολέπιση

Κάνε απολέπιση κάθε μερα. Χρησιμοποίησε προιόντα τα οποία να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεις της επιδερμίδας αλλά τα οποία να είναι αρκετά ήπια ώστε να είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση.


6. Στην υπηρεσία των χειλιών

Σκασμένα χείλη; Μην τα γλείφεις! Όταν γλείφεις τα χείλη σου τα κάνεις πιο ξηρά. Αντίθετα, βάλε μία καλή στρώση από βάλσαμο για τα χείλη (λιποζάν εννοώ) για να τα προστατέψεις και να τους επιτρέψεις να θεραπευτούν.


7. Γυμναστήριο

Για να τονωθείς, κάνε συχνά γυμναστική. Είναι καλό για το σώμα σου, το μυαλό σου και την ψυχολογία σου- επιπλέον η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος δημιουργεί μία υγιεινή λάμψη


8. Κάνε δίαιτα

Ίσως η καλύτερη λέξη είναι "διατροφή". Κράτησε μια υγιεινή διατροφή. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από μελλοντικές ζημιές και τα ωμέγα-3 βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, οπότε φρόντισε να καταναλώνεις σε φρέσκα ψάρια, φρούτα και λαχανικά.


9. Ένα τη φορά!

Το να δοκιμάσεις πολλά προιόντα μαζί μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σου. Ξεκίνησε με μόνο μία αλλαγή τη φορά και μην δοκιμάσεις αμέσως κάτι καινούριο.


10. Καθαρισμός

Άσε το σαπούνι στην άκρη και πλύνε το πρόσωπό σου με ήπια καθαριστικά προσώπου. Χρησιμοποίησε αυτά που είναι ειδικά κατασκευασμένα για να καθαρίζουν σε βάθος αλλά ταυτόχρονα να είναι απαλά για το δέρμα.


και προσθέτω και εγώ:


11. Καθάρισε τα πινέλα-σφουγγαράκια σου

Τα μικρόβια που μπορεί να υπάρχουν πάνω στα πινέλα και στα σφουγγαράκια με τα οποία βάζουμε τις σκιές κλπ, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην επιδερμίδα. Καθάρισε τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, με τα ειδικά καθαριστικά, τα πινέλα που χρησιμοποιείς συχνά, και τα υπόλοιπα μία φορά το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου